dojo | Sporthal HoGent - Sint-Denijslaan 251 - 9000 Gent

JJF 2017

4 GRATIS proeftrainingen

Even proeven van judo?

Laatste nieuws

Klik hier om door te gaan naar het laatste nieuws

Student in Gent?

Onze dojo ligt op wandelafstand van station Gent Sint-Pieters. Train mee op vertoon van je VJF-lidkaart.

3de Bekers van Gent

We zijn met 4 judoka’s vertegenwoordigd op de 3de Bekers van Gent in de Topsporthal aan de Watersportbaan. Bij de U15 strijdt Kevin Benoit in de categorie -60kg. Kevin komt in zijn poule tegenover 2 ervaren judoka’s te staan en blijft, ondanks stevig weerwerk (in de laatste kamp verlies met 1 shido), toch steken in de poulefase. 

Bij de U18 is Bud als eerste aan de beurt in -66kg. Bud herstelt met 2 mooie overwinningen de misstap in zijn eerste kamp (ura nage, je weet wel). In de eindtabel volgt nog twee maal winst (met strafpunt en met ippon) en een finale tegen een judoka uit Ealing (GB). Bud verliest nipt en heeft zilver.

Tobias staat in zijn categorie tegenover enkele stevige kleppers. Maar Tobias zou Tobias niet zijn en verrast vriend en vijand en stoot door naar de eindtabel. In de eerste kamp trouwens met een fantastische overname (tani otoshi) tegen een 1ste kyu, ippon! Ook in de halve finale kampt Tobias een tactisch heel sterke wedstrijd en weet zo een sterke tegenstander opzij te zetten. Tobias zowaar in de finale! Enkel in die finale was de tegenstand te sterk. Een welverdiende zilveren medaille voor Tobias! 

In de categorie -73kg bij de U21+ verdedigt Pylyp de kleuren van Jita Kyôei. De tegenstand blijkt niet min en Pylyp kan helaas niet doorstoten naar de eindtabel. 

2 Mooie zilveren medailles op deze 3de editie van de Bekers van Gent. Kort na nieuwjaar staan de jeugdkampioenschappen op het programma en hopelijk kunnen we er met een mooie delegatie strijden voor de medailles. Foto's Helaas zijn er een pak foto's verloren gegaan (vooral deze van Kevin) door een probleem met het geheugenkaartje. Jammer.