dojo | Sporthal HoGent - Sint-Denijslaan 251 - 9000 Gent

JJF 2017

4 GRATIS proeftrainingen

Even proeven van judo?

Laatste nieuws

Klik hier om door te gaan naar het laatste nieuws

Student in Gent?

Onze dojo ligt op wandelafstand van station Gent Sint-Pieters. Train mee op vertoon van je VJF-lidkaart.

Februari 2018, JC Jita Kyôei Gent vzw stapt uit het Gents Judo Platform.

JC Jita Kyôei is, met het oog op het 50-jarig bestaan van de club, al enkele jaren intensief bezig met een zoektocht naar een nieuwe, eigen dojo. Een eigen dojo is een belangrijke factor om onze werking te verbeteren en de toekomst van de club veilig te stellen.

In het kader van deze zoektocht heeft Jita Kyôei Gent begin 2017 een dossier ingediend bij het stadsbestuur van Gent. Op verzoek van de Sportdienst van de stad Gent wordt het dossier van de Vlaamse Judo Federatie (VJF), die ook een nieuwe locatie zoekt, gekoppeld aan het Jita dossier. Dit resulteert in een ijzersterk project waarbij ook andere sporten aansluiting kunnen vinden. Een eerste piste Blaarmeersen werd geopperd door de stad Gent, maar dit werd door Jita Kyôei en VJF niet weerhouden. Er wordt verder uitgekeken naar mogelijke locaties.

In december 2017 werden we echter gecounterd door een officieel bezwaar, ingediend bij het stadsbestuur en de VJF door Marnix Van Gheluwe, hoofdtrainer bij Judoclub Gent-Drongen en voorzitter van het Gents Judo Platform (GJP), waarvan ook Jita Kyôei Gent lid is/was. De Raad van Bestuur van het GJP, de vereniging ter promotie van de judosport in Gent, was hiervan niet op de hoogte.

Op de algemene vergadering van Jita Kyôei Gent vzw op 31 januari 2018 werd unaniem beslist dat Jita Kyôei Gent vzw uit het GJP stapt.

RvB JC Jita Kyôei Gent vzw