dojo | Sporthal HoGent - Sint-Denijslaan 251 - 9000 Gent

JJF 2017

4 GRATIS proeftrainingen

Even proeven van judo?

Laatste nieuws

Klik hier om door te gaan naar het laatste nieuws

Student in Gent?

Onze dojo ligt op wandelafstand van station Gent Sint-Pieters. Train mee op vertoon van je VJF-lidkaart.

Shodan Shiken 1ste dan 14 mei 2017

Voor het eerst in 6 jaar had Jita Kyôei Gent nog eens kandidaten voor een 1e dan examen. Afgelopen zondag trokken we dan ook met 4 judoka's naar de Shodan Shiken in Zele. Bud-Erdene Batjargal slaagde met glans voor het examen en mag zijn bruine gordel nu definitief in de kast opbergen en omruilen voor een zwart exemplaar. Bud is een rasecht Jita-product en startte in onze club op 7-jarige leeftijd, in 2008, met judo. Op 9 jaar tijd ontpopte Bud zich, met een aardig palmares, tot een voorbeeld voor al onze jonge judoka's. Talent, training en discipline werpen zijn vruchten af. Partner Sven kweet zich voortreffelijk van zijn taak als uke en heeft zo ook al eens kunnen proeven van een Shodan Shiken. Volgend seizoen nog de laatste puntjes sprokkelen is de boodschap!

Ook Mathieu Marchant nam deel aan het examen, weliswaar met een kortere voorbereidingstijd. Na een lange wachtperiode en het afhaken van partner David De Meyer werd de goesting dan toch te groot. Viktor Cardenes, onze Spaanse 3e dan, vervulde met plezier de rol van uke voor Mathieu. Mathieu maakte jammer genoeg een paar foutjes te veel als uke tijdens zijn Nage No Kata en de jury besliste dat hij het kata onderdeel tijdens een volgend examen nog eens moet demonstreren.

Het was een dag met veel wachten en de nodige zenuwen maar we hebben er nog eens een nieuwe zwarte gordel bij. Proficiat aan Bud en ook aan Mathieu, die kata kan volgend seizoen geen probleem zijn!